keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kaali-kasviskeitto

 Keittoja on mukava keksiä. Kaapeissa on aina sen verran raaka-aineita, että keitto syntyy
Ainakin tänään syntyi oikein maukas keitto. Kuullotin raaka-aineet kevyesti pannulla
ennen kattilaan menoa. Aloitin sipuleista.

Kasvis-kaalikeitto

1 iso keltasipuli suikaleina
2 valkosipulinkynttä silppuna
8 cm purjoa (valkoinen osa) silputtuna
Kuullota pari minuuttia rypsiöljytilkassa ja kaada kattilaan.
Kiehauta pannulla 3 dl kasvislientä ja kaada kattilaan.
1 palsternakka kuorittuna ja paloiteltuna
1 porkkana pestynä ja paloiteltuna
Kuullota pari minuuttia rypsiöljytilkassa ja kaada kattilaan.
puolikas kukkakaalia huuhdeltuna ja paloiteltuna kukinnoiksi
Kuullota rypsiöljytilkassa 3 minuuttia, lisää ripaus suolaa . Kaada kattilaan.
Puolikas keskikokoisesta kaalista silppuna
Kuullota rypsiöljytilkassa. Lisää ripaus suolaa, mustapippuria,
meiramia ja basilikaa. Kuullota 4 minuuttia.Kaada kaali kattilaan.
Lisää kiehuvaa lihalientä n 7 dl. Anna keiton kiehua hiljalleen.
Sekoita välillä. Tarkista kypsyys ja maku. Lisää lopuksi 2 rkl tummaa siirappia.
Lisää annoslautasille hienonnettua persiljaa.
 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa keittoa! Jokainen varmaan maustaa oman makunsa mukaisesti, Sinulla oli kiva tuo siirappi joka pyöristää makuja, Hyvä etteivät kasvikset ainakaan näytä ylikypsiltä, saa olla suuntuntumaa..

    VastaaPoista
  2. Tämä oli maistuva keitto. Kuullotus antoi kasviksille paahteisuutta ja makua keittoon. Kiitos kommentistasi, on mukava kuulla lukijoiden mielipiteitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.