tiistai 6. tammikuuta 2015

Kananpojanleikettä kasvispedillä

 Uunissa kypsytettävät ruuat ovat huolettomia.
Tämä uuniruoka valmistui meheväksi kuin itsekseen.

Kananpojanleikettä kasvispedillä

3 porkkanaa, pala lanttua, pieni palsternakka
1 sipuli, 3 valkosipulinkynttä
1 1/2 suippopaprikaa, puolikas isoa kesäkurpitsaa
2 rkl rypsiöljyä, 1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa, 2 tl timjamia sekä tuoretta timjamia
*
n 500 g kananpojan paistileikettä
maustamiseen kurkumaa, mustapippuria, paprikaa,  cajunmaustetta, suolaa

Kuori ja leikkaa lanteiksi porkkanat ja palsernakka.
Kuori pala lanttua ja leikkaa kuutioiksi.
Pese ja poista siemenet paprikasta ja paloittele.
Pese kesäkurpitsa ja leikkaa isohkoiksi kuutioiksi.
Kuori sipuli ja valkosipulit  ja viipaloi.
Sekoita öljyyn sitruunamehu ja mausteet.
Kääntele öljykastike kasvisten joukkoon.
Kaada kasvikset vuokaan. Laita vuoka uunin 200-asteeseen
15 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja pyörittele kasvikset.

Ota kananpojanleikkeet huoneenlämpöön n puoli tuntia
ennen uuniinlaittoa. Mausta ohjeen mukaan molemmin puolin.
Laita leikkeet kasvispedin päälle ja työnnä vuoka takaisin uuniin.
Kypsennä vielä noin 30-40 minuuttia, kunnes leikkeet ovat kypsiä.
Ripottele pinnalle persiljaa ja timjamia.

Annostele lautasille. Lisää salaattia ja höyrytettyä parsakaalia.

2 kommenttia:

  1. Hei! Tämä näyttää herkulliselta, ajattelin kokeilla! Minkälaista ruususuolaa käytät yleensä, hienorakeista vai karkeaa? Kiva kun sinulla on resepteissä aika usein suolan ja mausteiden määrä, kun itse olen aika huono maustamaan ruuat "maun mukaan". Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Ja kommenttini tuli väärään kohtaan, mutta ruususuolasta ihan yleisesti kyselin kun käytät sitä aika usein, vaikkei tässä ohjeessa! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.