sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Omenamantelikauraherkku

 Jälkiruoaksi valmistin tänään herkkujen herkkua. 
Jälkiruuan ulkonäkö ei ole kovinkaan visuaalinen, mutta maku ratkaisee.
Tämä versio poikkeaa siitä totutusta omenakauraherkusta. On ehkä parempaakin.

2 isoa vihreää omenaa (esim Golden) kuutioituna
2 tl kanelia ja 3 rkl fariinisokeria
60 g voita sulatettuna
1 dl kaurahiutaleita, 1 1/2 dl mantelijauhoja
rouhittuja pähkinöitä 
Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa kuutioiksi.
Kaada omenakuutiot uunikulhoon.
Sekoita joukkoon kaneli ja fariinisokeri
Sulata voi. Sekoita joukkoon mantelijauho ja kaurasuurimot.
Nostele seos uunivuokaan omenoiden päälle.
Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Nosta omenaherkku annoslautasille.
Vatkaa päälle vaniljalla maustettua kermaa.
 
Golden-omenat sopivat hyvin tähän jälkiruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.