maanantai 12. tammikuuta 2015

Metsäsienitomaattipiirakka

 Pakastin syksyllä sieniä talvella nautittavaksi.
Tänään avasin kaksi pientä sienirasiaa. Toisessa oli voimakkaanmakusia kangasrouskuja,
toisessa miedompia haperoita.Ne sopivat hyvin keskenään sekoitettavaksi.
Pohjasta tuli gluteeniton. Huomasin, että pussin pohjalla oli pari desiä
gluteenittomia vielä jäljellä, lisäsin mukaan desin spelttijauhoja.
Spelttijauhot sopivat hyvin piirakkapohjiin, varsinkin suolaisten.

 Pohja

2 dl  gluteenittomia jauhoja ja 1 dl spelttijauhoja(pelkästään speltti sopii myös)
125 g leivontamargariinia (tai voita)
2 rkl kylmää vettä
Mittaa jauhot ja paloiteltu rasva kulhoon. Sekoittele murumaiseksi.
Lisää kylmä vesi. Sekoita. Voitele 26 cm piirasvuoka rypsiöljyllä.
Levitä taikina vuokaan ja reunoille. Nosta jääkaappiin 20 minuutiksi.
Paista pohja 225-asteessa 10 minuuttia.

Täyte

3 dl pakastesieniä (kangasrousku/hapero tmv) 
1 iso sipuli pilkottuna
2 rkl voita
8 kirsikkatomaattia pilkottuna
2 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
1 pieni prk ranskankermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl ruususuolaa
mustapippuria rouheena, 1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl emmentaljuustoraastetta
Nosta pakastesienet huoneenlämpöön sulamaan. Valuta neste pois.
Kuullota sipuli pannulla kuumassa voissa Lisää valutetut ja kuivatut sienet.
Kuullota hetki ja anna jäähtyä.
Levitä esipaistetun pohjan päälle sieni-sipuliseos sekä halkaistut kirsikkatomaatit.
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma, ranskankerma,
jauhot ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

 Ripottele pinnalle silputtu persilja ja juustoraaste.
Paista uunin 200-asteessa noin 20-25 minuuttia.

Salaatti sopii piirakan kanssa hyvin. Juomana omenamehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.