perjantai 30. tammikuuta 2015

Kikherne-porkkanakasari

 Tänään syötiin värikästä ruokaa. Jos oli ruoka energisen proteiinipitoista,
olivat sitä myös värit, oranssia ja keltaista. 
Oikein aurinkoinen ruoka-ateria harmaaseen päivään.

4 dl kikherneitä liotettuna ja keitettynä
1 sipuli silputtuna
 rypsiöljyä
3 porkkanaa puolikaslantteina
1 palsternakka lantteina
Mausteina;
1 rkl hunajaa
ruususuolaa, meiramia, paprikaa, cajunia, korianteria, kanelia
2 dl kerma/maito (tai kookoskerma/maito)

Liota kikiherneet (n2dl) n 8 tuntia ja valuta. Keitä runsaassa vedessä n 40 minuuttia.
Jos käytät kypsytettyjä purkkiherneitä ylläoleva jää pois.
Kuullota silputtu sipuli rypsiöljyssä. Lisää pannulle pilkotut kasvikset kuullota.
Lisää mausteet ja hunaja ja jatka hetki kuullottamista.
Lisää kerma ja rasvatonmaito, kumpaakin 50%/50%.
Hauduta kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivasti al dente.
 
Meillä oli kasari lounasateriana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.