perjantai 16. tammikuuta 2015

Herkkusienirucolasalaatti

Salaatti on kevyttä ruokaa, mutta juuri sopivaa illalliseksi.
Arkena en kummemmin suunnittele ruokaa. Availen kaappeja ja
sieltä löytyvien raaka-aineiden perusteella aloitan ruoanvalmistuksen.
Niin tein nytkin. Puhdista, pilko ja kokoa, niinhän se salaatti syntyy.
Tänään tarvitsin kyllä paistinpannua. Ensin kypsensin paloitellut herkkusienet jäähtymään.
Sen jälkeen paahdoin pannulla siemenet. 
Näin kokosin salaatin.
huuhdeltua rucolaa, keräsalaattia pilkottuna,
porkkanaa raastettuna, kurkkua paloiteltuna.
ruususuolaa, mustapippuria, hyvää oliiviöljyä
Kevyt sekoitus.
Voinokareessa paistettuja,puhdistettuja,  paloiteltuja herkkusieniä,
ripaus suolaa ja mustapippuria.
Halkaistuja, huuhdeltuja luumutomaatteja,
paahdettuja siemeniä 
Lopullinen kasaus salaattilautaselle.

Annoslautasille lisäsin vielä kermaviilikastiketta.
kermaviiliä, ruususuolaa, mustapippuria, pilkottua ruohosipulia
ripsaus dijonsinappia ja hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.