sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Varhaiskaalikasari pekonilla ja munalla

 Kasvisruokaa eli kaalikasaria pekonin ja kananmunan kera oli tänään lounaaksi tai 
myöhäisenä aamiaisena. Varhaiskaali on nyt parhaimmillaan ja sitä on ilo syödä
vaikkapa viikottain ja useampana päivänäkin.

Varhaiskaalikasari 
n 450 g  varhaiskaalta pilkottuna
3 varhaisporkkanaa pilkottuna
3 kesäsipulia varsineen pilkottuna
rypsiöljyä ja voita kypsentämiseen
viherpippuria, ruususuolaa
1 dl ricottajuustoa
Kuumenna öljy ja voi  kasarissa. 
Lisää porkkanat ja sipuli ja pyörittele kasarissa pari minuuttia.
Lisää kaalisilppu ja sekoita hetken aikaa.
Jätä muhimaan keskilämmölle välillä sekoittaen.
Mausta suolalla ja viherpippurirouheella.
Lisää lopussa, kun kaali on sopivan pehmeää, ricottajuusto.
Kuumenna  ja tarkista maku.

Paista pekoni kuumalla pannulla rapeaksi, mausta suolalla.
Paista kananmuna ripauksella suolaa öljytilkassa pannulla.
Nostelin lisukkeiksi tomaattia ja päälle piparjuurivuohenjuustoa.
Maistuva kokonaisuus.

1 kommentti:

  1. Tuo varhaiskaalikasari on varmasti hyvää,täytynee kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.