perjantai 18. heinäkuuta 2014

Täytetyt avomaankurkut

 Tänään toteutin avomaankurkkujen kohtalon. Valmistin täytteen ja täytin kurkut.
En ollut varautunut mitenkään täyteaineiden suhteen. Valitsin jääkaapista 
kesäsipulia, aurinkokuivattuja tomaatteja, kapriksia, porkkanaa, tilliä
sinihomejuustoa ja Valion kotijuustoa sekä kurkut.

Täytetyt avomaankurkut

Kurkut ovat valmiit ja juuri uunista otettuna
 
4 avomaankurkkua
2 kesäsipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 porkkana raastettuna
nokare voita kuullottamiseen
40 g kotijuustoa pienittynä
100 g sinihomejuustoa hienonnettuna
4 rkl aurinkokuivattua tomaattia pienittynä
3 rkl kapriksia hienonnettuna
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
Pinnalle
4 rkl täysjyväkorppujauhoja
6 rkl raastettua  parmesaania
ripaus oliiviöljyä
 
Kurkut täytettynä
Leikkaa kurkut halki. Koverra siemenosuus pois. Säästä se ja lisää täytteeseen.
Kuullota sipulit ja lisää porkkanaraaste, jatka hetki kuullottamista. Anna jäähtyä.
Sekoita juustot keskenään tasaiseksi. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset,
tilli ja mausteet sekä sipuliporkkanaseos ja kurkkujen sisus.  Sekoita tasaiseksi.  
Levitä täyte vuokaan nostettujen kurkkujen päälle
 
 Levitä täytetyille kurkuille korppujauho, raastettu parmesaani ja ripaus oliiviöljyä.
Kypsennä uunin 180-asteessa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.