maanantai 14. heinäkuuta 2014

Avomaankurkkukeitto

 Avomaankurkut ovat nyt parhaillaan kaupoissa. Ostin pulleita, tummanvihreitä kurkkuja
1,5 kg, joista tänään käytin puolet keittoon. Lopuista teen jotain jota en ole vielä päättänyt.
Katselin kyllä kurkun puolikkaita, joista poistin siemenet, että nehän voisi täyttää.
 Saa nyt nähdä mitä tulee.  Keitto yllätti täysin, se on todella hyvää.
Ja mikä parasta sen voi syödä helteillä hieman jäähtyneenä.
Keitto-ohje on alunperin Antti Vahteran. Muuntelin vain mittoja sopiviksi syöjämäärien mukaan.

750 g avomaankurkkua
1 sipuli silputtuna / salotti tai keltasipuli
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl voita
4 dl kasvislientä
1 1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
ruususuolaa, mustapippurirouhetta, ripaus cayennepippuria
päälle kesäsipulin varsisilppua ja basilikaa

Pese ja kuori kurkut. Leikkaa kurkut pituussuuntaan, kaavi lusikalla
kevyesti siemenet pois ja leikkaa kuutioiksi.
Kuullota sipulit ja kurkut voissa. Lisää kiehuva kasvisliemi ja anna kiehua 10-15 minuuttia
miedolla lämmöllä. Lisää kerma, maito ja jatka keittämistä 10 minuuttia.
Mausta keitto. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lisää keittoon kesäsipulisilppua  ja basilikaa.

Tässä olen aloitellut keiton valmistuksen.
Kuten kuvasta näkyy, koverat kurkut sopisivat täytetyiksi.
Onko kukaan kokeillut täytettyjä kurkkuja ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.