perjantai 25. heinäkuuta 2014

Varhaiskaali-perunamuhennos pekonilla

Varhaiskaali on edelleen hyvää ja siitä valmistin lounaan. Lisäsin mukaan
perunaa ja porkkanaa. Terästin aterian rapealla pekonilla.
Kun vain kasvisruoka käy, voi pekonin jättää pois tai korvata vaikkapa pavuilla.

puolikas varhaiskaali pilkottuna
3 isohkoa perunaa kuutioina
1 iso porkkana renkaina
2 kesäsipulia varsineen pilkottuna
noin 30 g voita paistamiseen
tilkka vettä
2 tl hunajaa, suolaa, basilikaa, viherpippuria, muskottipähkinää
1 dl kermaa

Ruskista pannulla pilkotut kasvikset voissa. Lisää tilkka vettä.
Anna hautua,  kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Mausta muhennos.   Lisää kerma, sekoita  ja anna kypsyä pari minuuttia.

Paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Mausta suolalla.
Sekoita lisukkeeksi sitruunanmehulla raikastettu salaatti.
Ripauta salaatille oliiviöljyä ja mustapippuria.

Helteet jatkuvat, huomennakin nautitaan kesästä puiden siimeksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.