maanantai 7. heinäkuuta 2014

Vohvelit raparperihillolla

Tänään oli ihana kesäpäivä. Kävimme kesäretkellä kotikylässäni ja otin kuvia
tästä kauniista kylästä tulevaa projektiani varten.  Talvella on aikaa selvittää kuvien taustat 
ja toivottavasti saan kaiken valmiiksi.
Kotiin palattuamme oli vielä lounasaikaa jäljellä ja kävimme Reinossa syömässä lounaat.
Niinpä paistoin illalliseksi vohveleita. Jääkaapissa oli jäljellä raparperia, keitin sen hilloksi.
Sopi oikein hyvin vohveleille. Vohvelit olivat melkein gluteenittomia. Käytin kookoshiutaleita,
mantelijauhoja ja vehnäjauhoja. Kaikkien mitta oli sama 3/4 dl.  
Kookoshiutaleet ja mantelijauhot pelkästään olisivat käyneet, kunhan lisätään yksi kananmuna lisää.

 1 kananmuna vatkattuna
3 dl rasvatonta maitoa
1/2 prk ricottajuustoa
ripaus ruususuolaa
3/4 dl vehnäjauhoja, 3/4  dl mantelijauhoja, 3/4 dl kookoshiutaleita
2 rkl voisulaa
Sekoita taikina tasaiseksi. Anna levätä hetki.
Paista vohvelit
Tarjoa raparperihillon ja kermavaahdon kera.


Valmistin jo päivällä raparperihillon, joten se ehti jäähtyä
2 dl raparperia kuutioina, 1 dl hillosokeria, 1/2 dl vettä.
Kiehauta ainekset kattilassa. Alenna lämpöä ja anna hautua noin 5 minuuttia,
kunnes raparperi on täysin pehmeää.  Nostele kulhoon.
Hillo jähmettyy jäähtyessään sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.