torstai 28. marraskuuta 2013

Ruispunaherukkapuuro

Haudutin tänään ruispuuron. Pakastimessa on punaherukoita ja
päätin valmistaa niistä jotain "ruokaisaa".
 Kinnusen ruisjauhopussin kyljessä lukee.
Ruisjauho valmistetaan valikoidusta, korkealaatuisesta täysjyvärukiista.
Ruisjauho sopii hyvin ruisleivän ja piirakoiden leivontaan, ruispuuron valmistukseen
sekä ruoanlaittoon.
Tällä kertaa ruisjauho sopi marjapuuroksi. Voimakkaan makuinen punaherukka
luontuu hyvin täyteläisen ruisjauhon kanssa. Piirakkaa pitää myös kokeilla jossain vaiheessa.

Ruispunaherukkapuuro
1 l vettä kiehautetaan
lisätään
 ripaus ruususuolaa ja 1 dl sokeria
3 dl punaherukoita, lisäsin sulattamatta
vispataan mukaan
3 dl ruisjauhoja
haudutetaan 45 minuuttia välillä kauhalla sekoittaen.
Tarjosin lisänä kermalla terästettyä maitoa puurolle kaadettuna.
Yksinkertaisen hyvää puuroa.
Tässä loput puurosta. Puukauha sopii puuron sekoittamiseen.

3 kommenttia:

  1. Ruispuurot on aivan huippuja! Teen tosi usein lapsille ilta-, aamu- ja välipaloiksi 2 litran sastsin, ensin herkutellaan kuumana ja seuraavina päivinä maistuu kylmänäkin yhtälailla.

    Hyödyllistä kuulla, että punaherukkakin sopii muiden happamien marjojen tapaan. Mustaherukasta tulee aivan ällistyttävän värinen mutta mahtavan makuinen ruispuuro. Tähänastinen suosikkini on kuitenkin postaamani puolukkaruispuuro taateleilla makeutettuna, suosittelen kokeilemaan!
    http://ruodussa.blogspot.fi/2013/10/vaikea-nimi-mutta-taivaallinen-maku.html

    VastaaPoista
  2. V
    Kiitos kommentistasi.
    Kävin lukemassa puolukkataatelipuuron ohjeen. Hyältä kuulosti ja taidanpa joku päivä tehdä sitäkin.

    Maireanna,
    Niin onkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.