lauantai 9. marraskuuta 2013

Kananpoikaa perunasalaatin kera

Oli mukava yllätys, että löysin maustamattoman kananpojan 
kaupan lihahyllyltä. Tämän päivän ruoka ratkesi tämän löydön ansiosta.
Uunissa ehjänä kypsentäminen sopii erittäin hyvin kanalle  ja tälle nuorelle kananpojalle.
Maustoin  pojan mieleni ja maustekaapin mukaan. Ja se hautui uunissa itsekseen. 
Hävikkiviikon tahtiin otin kaapista eilisiä uunissa kypsyneitä perunoita ja kokosin
kylmän perunasalaatin lämpimän kananpojan seuraksi. 
Mukaelin Sofi Oksasen julkaisemaa Pääkaupungin perunasalaattia, joka on vanha 
neuvostoklassikko. Perunasalaatti oli hyvää ja nopeasti valmistettavaa.

Uunissa kypsytetty kananpoika
Noin kilon painoinen kananpoika naturel.
Ota kananpoika jääkaapista huoneen lämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta.
Sekoita mausteseos;  paprikaa, timjamia, basilikaa, currya, chiliä,
viher/rosepippuria ja suolaa. 
Huuhtele kananpoika ja kuivaa. Sujauta sisään puolikas sitruuna viipaleina,voinokareita, 
suolaa, persiljaa sekä rosmariininoksa. Voitele poika kauttaaltaan notkealla voilla ja
hiero pintaan mausteseos. Aseta kananpoika selälleen uunivuokaan ja
työnnä vuoka 175-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
Kypsennyksen puolivälissä käännä poika mahalleen ja huuhtele kertyneellä liemellä kauttaaltaan.
Lisää pinnalle persiljaa. Paloittele kypsä kana sopiviksi paloiksi. Nahan voit poistaa, jos 
koet sen olevan liian rasvaista itsellesi.
Tarjosin lisukkeina perunasalaattia ja rucolaa.

Pääkaupungin perunasalaatti
3 dl kypsää perunaa kuutioina
ripaus mustapippuria ja suolaa
1 rkl rypsiöljyä ja 1/2 rkl omenaviinietikkaa
pala kurkkua kuutioina
1 herkkukurkku kuutioina
1/2 punasipulia silppuna
2 keskikokoista, keitettyä  porkkanaa kuutioina
1 omena kuorittuna ja kuutioina
1 rkl pieniä kapriksia
1 dl ranskankermaa ja 1/2 dl turkkilaista jogurttia + paprikaa, ripaukset suolaa ja sokeria 
Sekoita perunakuutioihin mausteet, öljy ja etikka. 
Sekoita salaattiainekset. Sekoita kastikeainekset ja lisää salaattiin.
Ripottele pinnalle persiljasilppua.
Salaatti saa tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ja nyt nauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.