keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Mansikkajuustokakku

Juustokakkuja syntyy nyt tiuhaan tahtiin. Ei, en ole kuitenkaan
muuttanut blogia leivontablogiksi. Tämä oli taas vain sattumaa,
että saimme vieraita. Keksin omaperäisesti jälkiruoaksi  juustokakun.
Tämä on hieman erilainen kuin edellinen, nyt pääsivät mansikat kakkuun 
ja kaurakeksit pohjaksi.  Hyväähän tämä oli kaikkien mielestä.
Pakastemansikat luonnistuivat täytteeseen, kun annoin niiden sulaa
tunnin verran huoneenlämmössä ja pilkoin ne kohmeisina veitsellä.
Sekoitin kohmeisena silppuna täytteeseen. Hyytyminen alkoi heti nopeasti.

Mansikkajuustokakku
Keksipohja
100g voita sulatettuna (mikrossa n 40 s)
200 g kaurakeksiä murskattuna tasaiseksi
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 23 cm)
Sekoita voisula ja keksimuruste vuoan pohjalle.
Täyte
4 liivatelehteä
n 400 g mansikoita, pakastemansikat kohmeisina hakattu silpuksi
1 dl luomuruokosokeria
200 g philadelpia tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa ja 2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1/2 dl puristettua sitruunamehua
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
Sekoita mansikkasilppu ja sokeri. Pehmitä tuorejuusto sekoittamalla siihen
puolet kermasta. Lisää mansikat ja tuorejuustoseos  vaahdotettuun kermaan.
Purista liivatelehdet vedestä ja sulata kuumaan sitruunamehuun. 
Lisää seos norona mansikkatäytteeseen hyvin sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle, nostele muutama mansikka pinnalle.
Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi tai mielellään 
yön yli. Ota kakku tarjolle ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Herkullista, olet ahkera leipoja.

    VastaaPoista
  2. Ajattelin, että harjoitus voi tehdä mestarin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.