torstai 12. syyskuuta 2013

Hedelmäinen lehtikaalisalaatti nieriälle

Menipä tänään myöhäiseksi sekä ruoka että postaus.
Olin opastetulla kaupunkikierroksella ja sen jälkeen haettiin paketti
Matkahuollosta, purettiin se ja järjesteltiin remonttia varten vessatilaa.
Ehdin vasta seitsemän jälkeen keittiöön ja sain lopulta ruokaa
lautasille. Savunieriälle kokosin salaatin, joka oli hyvää. 
Tosin kuvat eivät tee oikeutta salaatille. Näppäyksiä niistä tuli.
Tein vielä mustikkajuustokakun huomiselle, nyt se jähmettyy jääkaapissa.
Siitä kerron huomenna, kakkua tulee nauttimaan iloinen kerhoporukkamme.
Ja tietysti ensin syödään ja sitten juodaan kahvia ja nautitaan kakusta.

Hedelmäinen lehtikaalisalaatti nieriälle
Leikkaa lehtikaalista keskiruoti kokonaan pois, pilko lehdet suht pieniksi.
Kuumenna pannu ja lisää tilkka oliiviöljyä, pyörittele lehtikaalisilppua hetki pannulla.
Ripota mukaan hiukan suolaa ja nosta kaali kulhoon.
Huuhtele puolikas pehmeää friseesalaattia, revi salaatti ja nosta kulhoon.
Kuori omena ja leikkaa ohuiksi kuutioiksi. Kuutioi puolikas punaista suippopaprikaa
Leikkaa kurkkua puolikasviipaleiksi.  Viipaloi mukaan luumua.
Sekoita kastikkeeksi kylmäpuristettua oliiviöljyä, puristettua sitruunamehua,
valkosipulia raastettuna, sokeria ja suolaa. Sekoita kastike salaattiin.
Nostele salaatti annoslautasille. Lisää mukaan savunieriää ja saaristolaisleipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.