lauantai 2. maaliskuuta 2013

Mustikkapiirakka

Selailin toisen blogini, Arleenan sanomat, ensimmäistä vuotta 2007.
Silloin ei ollut vielä tätä Kotona-ruokablogia.
Postasin ruoka- ja leivontajutut muiden juttujen kanssa
 yllämainittuun samaan blogiin.
Löysin sieltä mustikkapiirakan ohjeen, jonka nyt julkaisen täällä.
Olin käyttänyt piirakkaan pensasmustikoita, jotka ovat  makeampia
kuin metsämustikat. Siitä johtuen sokerin määrä on  pienempi,
täytteestä se on jätetty kokonaan pois.
Suluissa näkyy sokerin määrä, jos käytätte metsämustikoita. 

Mustikkapiirakka

                                                               Pohja: 125 g margariinia tai voita
                                                                     1 rkl sokeria (ap ohjeessa 3/4 dl)
                                                                     1 kananmuna
                                                                     1/2 dl vehnäjauhoja
                                                                     1/2 tl leivinjauhetta
                                                                     4 dl pikakaurahiutaleita
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kaurahiutaleet ja leivinjauhe.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja kaada päälle mustikat kokonaisina.
                                                               Täyte: 3 dl makeita pensasmustikoita (ap ohjeessa
metsämustikoita)
                                                                  2 dl kermaviiliä
                                                                  ei sokeria (ap ohjeessa 1/2 dl)
                                                                  1 kananmuna
                                                                  ei vaniljasokeria (ap ohjeessa 2 tl)
Sekoita kermaviili ja kananmuna (sokerit, jos käytät) keskenään ja kaada seos
marjojen päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
                                         

2 kommenttia:

  1. Pensasmustikat ovat siinä mielessä hyviä myös, että suu ei tule mustaksi :-) Minulta ei taida enää löytyä niitä pakkasesta kun olen niin ahkeraan niitä sieltä rovinnut..
    Nyt alkoi tehdä mustikkapiirakkaa mieli, namnam..

    Minullakin on tuo Annan tupa ollut jo 5 vuotta ja alan siirtää sieltä parhaimpia Kilokyttään. Aika muuttaa myös blogeja.

    VastaaPoista
  2. Tuo piirakka oli sen verran hyvää ja vähäsokerista, että oli pakko nostaa se tänne uudelleen leivottavaksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.