keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Jauhelihapihvit ja sen lisukkeet

Ostan useimmiten jauhelihat lihatiskiltä. Niin tein tänäänkin .
Täytyy todeta, että jauhelihalla on eroa. Lihatiskin vastajauhettu
pakkaamaton on aivan eri luokkaa kuin valmiiksi lihatehtaassa pakattu.
Luulen myös, että raaka-aineessa on se suurin ero. Kauppias ei roippeita 
jauha, ei ainakaan meidän kauppias. Kyseessä ei ole  K-kauppa eikä S-kauppa, 
vaan omin tunnuksin kauppaa pitävä Minimani, jossa on kunnon lihatiski.
Jauhelihapihveille kuullotin keltasipulirenkaita, paistoin herkuusieniä ja
juureksina uunissa kypsyivät palsternakka ja juuriselleri.

Jauhelihapihvit
sipulirenkaat, herkkusienet ja palsternakka-juurisellerit

Sekoitin jauhelihataikinaan 400 g naudanpaistijauhelihaa.
reilu tl ruususuolaa, reilu tl maustepippuria ja yksi kananmuna.
Muotoilin 5 pihviä. Paistoin kuumassa voissa. Heitin pannulle kaksi
valkosipulinkynttä makua antamaan.
Sipulirenkaat viipaloin keltasipulista, kuullotin ne voissa kullankeltaisiksi.
Herkkusienet puhdistin sudilla, pannulle nokare voita ja kypsenisin lakkipuoli 
alaspäin, ripsautin vain ruususuolaa mukaan.
Palsternakkasuikaleet ja juuriselleripalat kypsyivät uunissa,
päälle rypsiöljyä  ja mausteiksi suolaa, paprikaa ja meiramia.
Salaattimixiä lisäsin annoslautasille.

1 kommentti:

  1. Nam, kelpo ateria hyvistä raaka-aineista. Kyllä maistuisi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.