sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Rahka-mansikkatrifle - rieskarulla

Tänään lounastettiin kylässä, madekeittoa, puolukkavispipuuroa,
uunijuustoa.  Madekeitosta en erikoisemmin pidä, mutta menihän se.
Jälkiruuat olivat hyviä. Uunijuusto oli valmistettu perinteisesti ternimaidosta.
Siispä illallinen oli naposteluruokaa. Pientä purtavaa ja marjaisaa jälkkäriä.
Pyöräytin pieniä rieskarullia, alkupalakokoa, käy myös cocktail-tarjottavana.
Rahkaa tein uudella otteella kerroksittain triflen tapaan.

Rahka-mansikkatrifle


diggestiivikeksimurustetta
mansikoita soseutettuna
rahkaa ja kermaa vaniljalla ja sokerilla maustettuna
vadelmia
keksimurua
mansikkasosetta
rahkakermaa
Koristeeksi vadelmia, keskimurua ja basilikaa.
Tämä on kuin juustokakkua.

Rieskarulla


Suorakaiteen muotoista rieskaa
Sekoita rahka ja vaahdotettu kerma
mausta suolalla, paprikalla ja pippurilla
levitä rieskalle
ripottele pinnalle tuoretta persiljasilppua
lopuksi päälle kylmäsavustettua  härkää.
Rullaa ja kääri folioon, anna vetäytyä jääkaapissa tunnin verran.
Leikkaa parin sentin rulliksi.

1 kommentti:

  1. Just tämmösiä rieskarullia teen huomen illalla..kun on mun; saa syödä kaikke ilta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.