keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Lampaanjauhelihapihvit

Ne lampaat, joiden jauhelihasta valmistin tänään pihvit, 
ovat kasvaneet noin 70 kilometrin päässä keittiöstämme.
Läheltä olivat myös puolukat, salaatti. 
Kaukaa matkustaneita  olivat riisi, hunajameloni ja ananas.
Niistä olisin voinut korvata riisin ohralla, hunajamelonin porkkanalla
ja ananaksen omenalla. Seuraavalla kerralla nostan kotimaisuusastetta.
Riisi, meloni ja ananas sopivat ihan hyvin, mutta kotomaassa kasvatettu
on kotoisampaa ja usein myös turvallisempaa.

Lampaanjauhelihapihvit

500 g lampaanjauhelihaa
1 dl turkkilaista/venäläistäjogurttia
1/2 dl korppujauhoja
1 keltasipuli silputtuna
4 valkosipulinkynttä silputtuna
voinokare kuullottamiseen
1 tl suolaa, 1/2 tl mustapippurirouhetta, ripaus timjamia
Pinnalle
aurinkokuivattua tomaattia, ananasta
Sekoita korppujauhot jogurttiin. Kuori ja silppua sipulit.
Kuullota sipulit kuumalla pannulla voissa.
Sekoita jauheliha, jogurttiseos, kuullotetut sipulit
sekä mausteet tasaiseksi taikinaksi.
 Muotoile pihvit ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
. Nosta pihveille aurinkokuivattua tomaattia ja puolitettu  ananasrengas.
Kypsennä uunin 225-asteessa noin 20 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin, salaatin ja puolukoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.