maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kukkakaali-savuporokeitto

Savuporoa keitossa kuulostaa hulppealta.
Tunnustan, että en ostanut savuporoa, kaapissa oli
savuporokoskenlaskijaa. Miedon kukkakaalin
kanssa keitossa maistui savuporo sopivasti.
Lisäsin mukaan juuriselleriä ja kombinaatio oli valmis
ja lopputulos odotettu.

Kukkakaali-savuporokeitto


1/2 isohkosta kukkakaalista
1 keltasipuli pilkottuna
pala juuriselleriä pilkottuna
rypsiöljyä ja voita nokare
5 dl kasvislientä
1/2 pkt savuporokoskenlaskijaa
päärynäviipaleita ja persiljaa
Huuhtele ja pilko kukkakaali kukinnoiksi. Silppua keltasipuli
ja kuutio juuriselleri. Kuumenna rypsiöljy ja voinokare pannulla.
Kuullota ensin sipulia pari monuuttia, lisää kasvikset ja
jatka kuullottamista muutama minuutti.
Lisää kasvikset kiehuvaan kasvisliemeen.
Anna kiehua, kunnes kukkakaali ja juuriselleri ovat kypsiä.
Soseuta keitto ja lisää kuutioitu savuporojuusto.
Anna sen sulaa keittoon ja anna kiehahtaa nopeasti.
Tarkista maku, en lisännyt suolaa enkä mausteita.
Nostele annoksille kypsän päärynän viipaleita ja persiljaa.
Valitsin päärynän leivän asemasta myös  keiton lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.