lauantai 10. joulukuuta 2011

Savusiikaa ja uunipunajuuria

Nyt täytyy kehua torin kalatarjontaa.  Kaupungintalolla oli joulumarkkinat, jotka kävelin jonossa läpi. Väkeä oli hyvin sankasti ahtaassa tilassa. Mitään ostettavaa en löytänyt sieltä. Oikeastaan olin tullut vain torille ja sen ainoalle kalakojulle, jota en löytänyt  tullessani. Eksyin myyjäisten kaaokseen, pois tullessani huomasin torin etäisellä laidalla pienen kalakojun. Kävelin sinne ja siellä ne savusiiat olivat. Tuoretta ja edullista, edullisempaa kuin Turussa, jossa ei edes savustettua siikaa useinkaan ollut.
Pienet siiat olivat todella hyviä. Lämmitin ne uunissa ennen tarjoilua. Luulisin, että lauantaisin käyn kalakojulla jatkossakin.

Savusiikaa ja sienisalaattia 
Uunipunajuuria ja vuohenjuustoa

Ensin valmistelin pikkupunajuuret uuniin kypsymään. Pesin punajuuret hyvin ja lohkoin tasakokoisiksi folioon ja mukaan valkosipulinkynsiä murskattuna, mustapippuria, timjamia, suolaa ja hunajaa. Folionyytti kiinni ja uuniin kypsymään 200-asteeseen noin vajaaksi tunniksi. Punajuuriannoksille viipaloin vuohenjuustoa.

Valmiiksi lämpimään uuniin siirsin vuokaan asetellut pikkusiiat lämpenemään. Sekoitin rapeaan salaattiin vinaigrettekastikkeen ja kurkkuviipaleet. Siitä tuli sopiva peti kalalle. Kalan kastikkeeksi sopi sienisalaatti.
Olen tykästynyt HK:n sienisalaattiin. Vaivaton ja hyvä valinta.

Marjatrifle

Koska marjoja on kiitettävästi pakasteessa, tein jälkiruokaa. Sekoitin triflen. Turkkilaista jogurttia ja tilkka kermaa sekä hieman tomusokeria vaahdotettuna. Muutama diggestiivikeksi murustettuna, mustikoita, mansikoita ja tyrnimarjoja. Kasataan kerroksittain annosmaljoihin. Raikasta ja hyvää.

4 kommenttia:

 1. Ja taas niin herkullista...mmmm

  VastaaPoista
 2. Ihanan herkullinen ateria.PIkkusiiat,nami!

  VastaaPoista
 3. Savusiika on hurjan hyvää!
  Muistan lapsuudesta miten vaarilla oli tapana savustaa kalasatamasta hakemansa siiat vanhassa ruosteisessa öljytynnyrissä.

  VastaaPoista
 4. Tupu,
  Kiitos.

  Yaelian,
  Pikkusiiat ovat hyviä, villeinä kasvaneet.

  Kaisa,
  Ne itsesavustetut maistuvat vielä paremmilta, mutta nämäkin olivat todella hyviä. Lauantaina menen taas kojulle kalaa ostamaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.