Pienet siiat olivat todella hyviä. Lämmitin ne uunissa ennen tarjoilua. Luulisin, että lauantaisin käyn kalakojulla jatkossakin.
Savusiikaa ja sienisalaattia
Uunipunajuuria ja vuohenjuustoa
Ensin valmistelin pikkupunajuuret uuniin kypsymään. Pesin punajuuret hyvin ja lohkoin tasakokoisiksi folioon ja mukaan valkosipulinkynsiä murskattuna, mustapippuria, timjamia, suolaa ja hunajaa. Folionyytti kiinni ja uuniin kypsymään 200-asteeseen noin vajaaksi tunniksi. Punajuuriannoksille viipaloin vuohenjuustoa.
Valmiiksi lämpimään uuniin siirsin vuokaan asetellut pikkusiiat lämpenemään. Sekoitin rapeaan salaattiin vinaigrettekastikkeen ja kurkkuviipaleet. Siitä tuli sopiva peti kalalle. Kalan kastikkeeksi sopi sienisalaatti.
Olen tykästynyt HK:n sienisalaattiin. Vaivaton ja hyvä valinta.
Marjatrifle
Ja taas niin herkullista...mmmm
VastaaPoistaIhanan herkullinen ateria.PIkkusiiat,nami!
VastaaPoistaSavusiika on hurjan hyvää!
VastaaPoistaMuistan lapsuudesta miten vaarilla oli tapana savustaa kalasatamasta hakemansa siiat vanhassa ruosteisessa öljytynnyrissä.
Tupu,
VastaaPoistaKiitos.
Yaelian,
Pikkusiiat ovat hyviä, villeinä kasvaneet.
Kaisa,
Ne itsesavustetut maistuvat vielä paremmilta, mutta nämäkin olivat todella hyviä. Lauantaina menen taas kojulle kalaa ostamaan.