perjantai 16. joulukuuta 2011

Mausteinen lammaspata - Jälkiruokasalaatti

Löysin lihatiskistä ranualaista lammasta. Valitsin ne edullisemmat eli juuri sitä parasta, jossa on luu.  Hauduttamalla saa luullisesta lihasta parhaan pataruuan. Hyvää olikin. Sievästi sitä imeskeltiin luusta kaikki makoisa liha parempiin suihin. Käytin haudutusliemenä omenamehua, jota terästin kasvisliemifondipalalla ja puristin mukaan vielä sitruunaa.

Mausteinen lammaspata
n 1,2 kg laampaanlihaa luullisena hauduttamiseen sopivaa 
voita
ruususuolaa
6-7 valkosipulinkynttä
5 pienehköä sipulia
6-7 pienehköä porkkanaa
kuivattua rosmariinia (2tl), laakerinlehtiä (4kpl)ja timjamia (2 tl)
mustapippuria ja paprikaa
6-7 dl omenamehua + kasvisliemifondipala
puolikkaan ison sitruunan mehu
4 rkl tomaattipyrettä
vehnäjauhoja suurustamiseen
Paloittele liha isohkoiksi paloiksi, jätä luuosaan sopivasti lihaa. Ruskista lihapalat ja luiset palat muutamassa erässä pannulla voissa. Mausta suolalla. Lisää mukaan murskatut valkosipulinkynnet. Nosta lihat ja valkosipulit uunivuokaan.
Pilko sipulit reilun kokoisiksi paloiksi ja kuullota ne voissa pannulla, lisää vuokaan. Pese ja leikkaa paloiksi porkkanat ja kuullota hetki pannulla, lisää uunivuokaan. Ripottele mukaan mausteet. Kiehauta omenamehu ja kasvisliemi, kaada uunivuokaan, lihat saavat juuri ja juuri peittyä. Purista mukaan sitruunamehu. Sekoita  mukaan tomaattipyree.
Kypsennä uunissa 150-asteessa noin 2 tuntia. Ota uunivuoka loppuvaiheessa uunista ja sekoita mukaan vesitilkkaan liotetut vehnäjauhot. Anna kypsyä vielä 5-10 minuuttia. Tarkista maku.
Valmistin lisukkeeksi perunamuusia ja salaattia.

Jälkiruokasalaatti
Hunajamelonia, pakastemansikoita ja tummia viinirypäleitä. Lisukkeena raejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.