Mausteinen lammaspata
n 1,2 kg laampaanlihaa luullisena hauduttamiseen sopivaa
voita
ruususuolaa
6-7 valkosipulinkynttä
5 pienehköä sipulia
6-7 pienehköä porkkanaa
6-7 pienehköä porkkanaa
kuivattua rosmariinia (2tl), laakerinlehtiä (4kpl)ja timjamia (2 tl)
mustapippuria ja paprikaa
6-7 dl omenamehua + kasvisliemifondipala
puolikkaan ison sitruunan mehu
4 rkl tomaattipyrettä
4 rkl tomaattipyrettä
vehnäjauhoja suurustamiseen
Paloittele liha isohkoiksi paloiksi, jätä luuosaan sopivasti lihaa. Ruskista lihapalat ja luiset palat muutamassa erässä pannulla voissa. Mausta suolalla. Lisää mukaan murskatut valkosipulinkynnet. Nosta lihat ja valkosipulit uunivuokaan.
Pilko sipulit reilun kokoisiksi paloiksi ja kuullota ne voissa pannulla, lisää vuokaan. Pese ja leikkaa paloiksi porkkanat ja kuullota hetki pannulla, lisää uunivuokaan. Ripottele mukaan mausteet. Kiehauta omenamehu ja kasvisliemi, kaada uunivuokaan, lihat saavat juuri ja juuri peittyä. Purista mukaan sitruunamehu. Sekoita mukaan tomaattipyree.
Kypsennä uunissa 150-asteessa noin 2 tuntia. Ota uunivuoka loppuvaiheessa uunista ja sekoita mukaan vesitilkkaan liotetut vehnäjauhot. Anna kypsyä vielä 5-10 minuuttia. Tarkista maku.
Valmistin lisukkeeksi perunamuusia ja salaattia.
Paloittele liha isohkoiksi paloiksi, jätä luuosaan sopivasti lihaa. Ruskista lihapalat ja luiset palat muutamassa erässä pannulla voissa. Mausta suolalla. Lisää mukaan murskatut valkosipulinkynnet. Nosta lihat ja valkosipulit uunivuokaan.
Pilko sipulit reilun kokoisiksi paloiksi ja kuullota ne voissa pannulla, lisää vuokaan. Pese ja leikkaa paloiksi porkkanat ja kuullota hetki pannulla, lisää uunivuokaan. Ripottele mukaan mausteet. Kiehauta omenamehu ja kasvisliemi, kaada uunivuokaan, lihat saavat juuri ja juuri peittyä. Purista mukaan sitruunamehu. Sekoita mukaan tomaattipyree.
Kypsennä uunissa 150-asteessa noin 2 tuntia. Ota uunivuoka loppuvaiheessa uunista ja sekoita mukaan vesitilkkaan liotetut vehnäjauhot. Anna kypsyä vielä 5-10 minuuttia. Tarkista maku.
Valmistin lisukkeeksi perunamuusia ja salaattia.
Jälkiruokasalaatti
Hunajamelonia, pakastemansikoita ja tummia viinirypäleitä. Lisukkeena raejuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.