sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Sisäpaisti - Mansikka-ananassalaatti

Ostin marinoidun naudan sisäpaistin. Päätin kokeilla miltä herra Snellmanin maustama kotimainen sisäpaisti maistuu. Olen välttänyt valmiiksi marinoituja tuotteita, mutta nyt oli aika kokeilla. Yllätyin positiivisesti, paisti ei maistunut teolliselta kastikkeelta ja siitä tuli juuri sopivan murea ja mausteikas. Noudatin herra Snellmanin ohjeita paistamisessa ja oikeaan ohjeet osuivat.
Lisukkeiksi  valikoituivat höyrytetyt juurekset, kuullotettu punasipuli ja puolukkasurvos.

Uunissa kypsytetty marinoitu sisäpaisti
Ota marinoitu paisti huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä.  Kuumenna uuni 125-asteeseen. Laita paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Työnnä paistivuoka uuniin ja kypsennä, kunnes mittari näyttää 70-astetta. Meillä haluttiin medium-plus kypsyys.  Vähempi kypsytys esim 60-asteinen jättää lihan roseeksi.
Anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Höyrytin peruna- ja porkkanaviipaleet, mausteina suola, paprika ja mustapippuri sekä rypsiöljy. Porkkanoille lorautin hieman hunajaa. Kuullotin punasipulin voissa läpikuultavaksi.  Puolukkasurvos sopi mukaan hyvin.

Mansikka-ananassalaatti
Oli ihan pakko keksiä jälkiruokaakin. Olisinko tottunut tähän hyveeseen tai paheeseen niin, että pääruuan jälkeen makeasta on tullut pakko.
Kaapin antimista laiska kokki keksii helpon vastauksen jälkiruuaksi. Sulatetut pakastemansikat, ananaspaloja liemineen ja päälle kuutioitua edamjuustoa. Tämän helpommaksi ei jälkiruoka voi mennä. Oli kuitenkin  hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.