Seuraavaksi piparkakut on purkitettava.
Valkoiset piparkakut
500 g voita
500 g sokeria (Siro)
5 munaa
1 kg kakkuvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Vatkaa tai hiero, kuten kirjassa sanotaan, voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu ruokasooda. Laita taikina kylmään tekeytymään. Jos taikina leivotaan seuraavana päivänä, voi jauhomäärää vähentää.
Paistoin piparit 200-asteessa noin 5 minuuttia.
Kyllä varmaan pienille jouluvieraille maistuu. Hyvin näyttävät onnistuneen.
VastaaPoistanäyttävät herkullisilta! :)
VastaaPoistamukavaa joulun odotusta!
laitoin taikinaan 1 1/2 tl soodaa ja 1 1/2 tl leivinjauhetta sekä vanilja sokeria 3 tl. Valmistin pyöreitä esim. tuttupullon korkkia muottina käyttäen. väliin jäähtyneisiin pikkuleipiin laitoin vadelma hilloa. Omat lapseni tykkäsivät näistä todella paljon. Joka joulu teen näitä Äitini aikoinaan teki myös. terveisin Pirkko m.
VastaaPoista