sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Valkoiset piparkakut

Siitä onkin jo aikaa kun viimeksi olen piparkakkuja leiponut. Tänään leivoin tai oikeastaan tein eilen taikinan ja leivoin tänään. Täytyy myöntää, että taito on vähän ruosteessa, mutta maku ratkaisee. Yhtä hyviä olivat kuin lapsena ennen kauan sitten. Ohjeen löysin 1960-luvun keittokirjasta ja tämä perinteinen ohje lienee voimassa edelleenkin. Ostin varta vasten kakkuvehnäjauhoja ja käytin Siro hienoa sokeria.
Seuraavaksi piparkakut on purkitettava.

Valkoiset piparkakut

500 g voita
500 g sokeria (Siro)
5 munaa
1 kg kakkuvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Vatkaa tai hiero, kuten kirjassa sanotaan, voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu ruokasooda.  Laita taikina kylmään tekeytymään. Jos taikina leivotaan seuraavana päivänä, voi jauhomäärää vähentää.
Paistoin piparit 200-asteessa noin 5 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Kyllä varmaan pienille jouluvieraille maistuu. Hyvin näyttävät onnistuneen.

    VastaaPoista
  2. näyttävät herkullisilta! :)
    mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  3. laitoin taikinaan 1 1/2 tl soodaa ja 1 1/2 tl leivinjauhetta sekä vanilja sokeria 3 tl. Valmistin pyöreitä esim. tuttupullon korkkia muottina käyttäen. väliin jäähtyneisiin pikkuleipiin laitoin vadelma hilloa. Omat lapseni tykkäsivät näistä todella paljon. Joka joulu teen näitä Äitini aikoinaan teki myös. terveisin Pirkko m.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.