perjantai 2. joulukuuta 2011

Maksapihvit nauris-perunapedillä

Olipa hyvää ruokaa pitkästä aikaa omassa keittiössä kokattuna. Maksapihvit maistuivat ja höyrytetyt nauriskuutiot sopivat hyvin lisukkeeksi. Kuvaus oli vielä hakusessa, oikea valaistus lienee kuitenkin  keittiön tasolla halogeenien valossa. Seuraavalla kerralla suunnittelen kuvauksen. Tämä näpsäys ei onnistunut.

Maksapihvit nauris-perunapedillä
 
Kuorittu ja kuutioitu nauris maustetaan suolalla höyrystinastiassa, pinnalle muutama voinokare ja tilkka vettä. Höyrytetään kannen alla mikrossa täydellä teholla 5 minuuttia tai kattilassa liedellä hieman kauemmin.
Naudan maksasta poistetaan kalvot, pyyhitään ja viipaloidaan noin sentin viipaleiksi. Maustetaan mustapippurilla ja suolalla ja paistetaan kuumahkolla pannulla paahteisessa voitilkassa muutama minuutti per puoli.
Pihvit tarjotaan nauriskuutioiden ja perunalohkojen kera. Maksapihvien kastikkeeksi sopi tällä kertaa erittäin hyvin mustapippurituorejuustonokare. Mukaan vielä salaattia ja puolukkaa.

1 kommentti:

  1. Voi että, nyt selvisi mitä teen tänään..namskis!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.