perjantai 2. tammikuuta 2015

Perunakasvis-hakattulihapaistos

 Laatikkoruokiin sopivat hyvin, varsinkin juuri nyt, erilaiset
jämät, kuten kinkku, paisti, pihvit, juurekset ja muut mitä juhlapyhiltä
on jääkaappiin jäänyt. Minulla oli ylijäänyt naudanpaistipihvi jääkaapissa.
Se saattoi olla se harjoittelupihvi, joka oli vähän repaleinen ja oli ns varalle valittu.
Pihville oli tänään käyttöä, ajoin sen teholeikkurilla  pienehköksi muruksi.
Palsternakkaa oli myös jäänyt jääkaappiin ja kelpuutin senkin mukaan.
Ostin rosamunda-perunoita. Ne sopivat erittäin hyvin tähän laatikkoon. 
 
Perunakasvis-hakattulihapaistos

 5 isohkoa perunaa viipaleina
1 iso sipuli pienittynä
1 palsternakka viipaleina
100 g parsakaalia nuppuina
150 g  kypsä naudanpaistipihvi teholeikkurissa pienittynä
2 dl juustoraastetta emmentalia
1 1/2 dl rasvatonta maitoa ja 1 1/2 dl kermaa
n 2 tl ruususuolaa
ripaus valkopippuria ja viherpippuria
voiteluun rypsiöljyä

Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa perunat viipaleiksi ja silppua sipuli.
Kuori ja leikkaa lanteiksi palsternakka.
Huuhtele pala parsakaalia ja irrota nupuiksi.
Aja teholeikkurilla kypsä pihvi hienoksi.
Voitele vuoka. Lado vuokaan perunaviipaleet, sipulisilppu,
palsternakka, pihvisilppu, parsakaalinuput
Levitä pinnalle juustoraaste. Sekoita maito, kerma ja mausteet.
Kaada vuokaan. Paista 200-asteessa keskilämmöllä noin 40 minuuttia.  
PS. Kannattaa laittaa parsakaali ennen palsternakkaa. 
Pinnalla se paistuu liikaa 

Annokselle sopii lisätä vaikkapa tomaattia ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.