sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kukkakaalirisotto

 Tänään tein risottoa ilman riisiä. Hyvää tuli, kukkakaali ja kookosmaito
sopivat hyvin yhteen. Tätä kevyttä risottoa kannattaa kokeilla.

1 isohko kukkakaali/ 7 dl raasteena
2 pientä salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
pieni pala inkivääriä
ruususuolaa, cajunmauste, 1/2 limenmehu
n 1 dl kookosmaitoa
rucolaa silputtuna

Huuhtele kukkakaali, pilko ja poista ns varsiosat.
Aja teholeikkurilla kukkakaali ryynimäiseksi.
Pilko salottisipulit. 
Kuullota salottisipulisilppu kuumassa rypsiöljyssä. Lisää mukaan 
raastettu valkosipuli. Kuullota pari minuuttia.
Lisää mukaan kukkakaaliraaste ja raasta mukaan pala inkivääriä.
Paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää kookosmaito.
Mausta, ruususuola, cajun, limemehu ja rucolasilppu.
Sekoita ja tarkista maku.  


Tätä risottoa teen jatkossakin eri versioin.

2 kommenttia:

  1. Tuokin on varmaan hyvää. Tein tänään risottoriisistä risoton ja seikoitin joukkoon nokkosta ja sieniä. Ei kotona mitenkään kommentoitu, että miksi niin. Hyvin maistui.

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää kannattaa kokeilla. Minulle jäi vielä kukkakaalimuruja, mietin mitä teen. Ehkä kasvispihveihin sekoitan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.