lauantai 24. tammikuuta 2015

Lohipullat jogurttikastikkeella

 Lohipullia varten tehosekoittaja olisi tarpeen. Minulla on pieni ja tehokas sekoittaja/leikkuri.
Siitä ei tänään ollut apua, olen hukannut leikkuuterän. Sitä etsin joka laatikosta mutta turhaan.
Niinpä käytin veistä, kyllähän silläkin hakkelusta saa. Massa oli kuitenkin senverran 
karkeaa, että päätin kypsentää lohipullat vuokapellillä uunissa. Tämä olikin hyvä
ja simppeli ratkaisu. Taidanpa käyttää tätä jatkossakin esimerkiksi kasvispihvien kypsentämisessä.

500 g lohifilettä pilkottuna
3/4 dl tilliä hienonnettuna
viher- ja mustapippurirouhetta, paprikaa, 2 tl ruususuolaa
3 rkl sitruunamehua puristettuna
1 iso keitetty peruna soseutettuna 

Poista lohifileestä nahka. Pilko pieneksi tai käytä tehosekoittajaa.
Lisää massaan hienonnettu tilli ja mausteet, sitruunamehu sekä soseutettu peruna.
Sekoita tasaiseksi. Voitele vuokapelti rypsiöljyllä. Muotoile  massasta palloja
ja nostele ne vuokapellille. Laita tilliä pinnalle. Paista 225-asteessa n 15 minuuttia.
 Lohipullat jäävät vaaleiksi, mutta ovat kypsiä läpikotaisin.

Jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia, loraus kermaa,
ruususuolaa, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta, 1 rkl sitruunamehua.
Sekoita tasaiseksi.
Lisukkeena  perunakuutiot keitettynä ja salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.