sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Hirvenjauhelihapihvit

Saimme syksyllä, lokakuussa, hirvenlihaa metsästäjiltä.
Sääntöhän on, että sille metsänomistajalle, jonka metsästä hirvi on kaadettu,
on vietävä korvauksena hirvenlihaa. Saimme paistilihaa ja jauhelihaa. Pakastin ne ja nyt
otin viimeisen jauhelihapaketin käyttöön. Paisti jäi vielä odottamaan oikeaa hetkeä.
Valmistin jauhelihapihvit tavalla, jota en aikaisemmin ole kokeillut. Mukailin Kodin Kuvalehden
ohjetta, jota muuntelin useissa kohdin. Pihveistä tuli suussasulavia. 

n 6 kpl hirvenlihapihvejä
 
400 g hirvenjauhelihaa (voit käyttää myös naudanlihaa)
2 salottisipulia pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
voita
1 lihaliemikuutio ja 1 dl vettä
1 kananmuna
2 rkl mustaviinimarjamehua (itsetehty täysmehu)
1 rkl soijaa
1 tl kuivattua timjamia
3 rkl vehnäjauhoja

Kuullota sipulit tirisevässä voissa. Murusta mukaan kasvisliemikuutio
ja lisää vesi. Sekoita. Nosta jäähtymään.
Sekoita jauhelihaan vatkattu kananmuna, mustaviinimarjamehu, 
soija, timjami ja vehnäjauhot.
Lisää sekoittaen sipulikasvisliemiseos.
Muotoile pihveiksi. Kuumenna pannulla rypsiöljyä ja paista pihvit kypsiksi. 
Tarjoa perunasoseen, puolukkahillon (itsetehty) ja tomaattisalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.