Lidlin ja Indiedaysin yhteistyökumppanuus antoi mahdollisuuden testata uusia
Oli ilo olla tässä pihvikampanjassa mukana.
Valitsin neljästä pihvilajista perheemme suosikin Entrecote-pihvit.
Ilmatiiviisti pakattu pihvi säilyttää hyvin tuoreutensa ja mehukkuutensa.
Hereford nautarotu on kasvatettu vihreillä irlantilaisilla
niityillä ainoastaan lihantuotantoon.
Rotu on tunnettu hyvämakuisesta lihastaan. Pihvit on 28 päivän ajan
kuivakypsytetty,
sen ansiosta liha on erittäin mureaa ja maukasta.
Kuten me kaikki tiedämme, hyvä ruoka syntyy hyvistä
raaka-aineista.
Entrecote-pihvit paistuvat pannulla mehukkaiksi.
Pihvin pinnalle muodostunut rasva saa
sulaessaan aikaan maukkaan karamellisoidun paistopinnan.
Valmistin Irish Hereford Rib Eye -entrecotepihvit reseptilläni, jota olen käyttänyt
aikaisemminkin.
Sitä noudattaen pihveistä tulee medium+ kypsyysasteessa juuri
sopivan mehukkaat.
Mausteiksi pannulle öljy/voiseokseen lisään tuoretta
timjamia ja murskattuja valkosipulinkynsiä.
Nämä mausteet luovuttavat makunsa
paiston aikana ja niiden rooli päättyy siihen.
Pihvit kypsyvät noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Sen jälkeen maustan ne mustapippurirouheella ja merisuolalla.
Nostan
vetäytymään folioon käärittynä 15 minuutiksi.
Foliossa pihvit kypsyvät vielä sen plus-merkin verran.
Lisäsin paistopannulle hieman vettä ja siivilöin liemen
kastikepohjaksi,
johon puristin sitruunamehua. Se myös saosti nesteen
sopivaksi.
Kun menet tämän linkin klikkauksella Lidlin pihvisivulle, voit lukea reseptin tarkemmin.
Samalla voit kommentoida reseptiäni.
Vain kommentoimalla osallistut sadan (100) euron lahjakortin
arvontaan.
Mikään ei estä, että muutkin perheenjäsenet ja ystäväsi
kommentoivat.
Lahjakortilla voit ostaa useammalle aterialle pihvejä ja voitte
nauttia hienosta ateriasta.
Lisukkeeksi valitsin riisin. Mielestäni peruna on pihville liian
hallitseva ja raskas lisuke.
Riisistä
tein risoton, otin mukaan palsternakan.
Lidlissä on hyvä italialainen Golden Sun pitkäjyväriisi, joka sopi
risottoon erinomaisesti.
Yhden osasen jätin tarkoituksella pois. Käytin ainoastaan täyteläistä Lidlin Cusina
kasvislientä.
Viinin nautimme ruokajuomana.
Risottoon tuli myös salottisipulia ja
mausteita sekä Lidlin Tomme du Pays Basque juustoa raasteena.
Resepti
kokonaisuudessaan löytyy pihvireseptin
alta.
Salaatti on raikas lisä pihviaterialla.
Sen tulee olla raikas ja
yksinkertainen, päärooli on pihvillä.
Punaista ja keltaista paprikaa suikaleina sekä rucolaa mausteineen.Kastikkeena hyvää oliiviöljyä.
Kiitos lukijoilleni, että olitte mukana pihviaterialla täällä
blogissani. Kommentoikaa reseptiäni klikklik. Menestystä arvontaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.