tiistai 27. tammikuuta 2015

Entrecotepihvi palsternakkarisotolla




Lidlin ja Indiedaysin yhteistyökumppanuus antoi mahdollisuuden  testata uusia
Oli ilo olla tässä pihvikampanjassa mukana. 
Valitsin neljästä pihvilajista perheemme suosikin  Entrecote-pihvit

Ilmatiiviisti pakattu pihvi säilyttää hyvin tuoreutensa ja mehukkuutensa.

Hereford  nautarotu  on kasvatettu vihreillä irlantilaisilla niityillä ainoastaan lihantuotantoon. 
 Rotu on tunnettu hyvämakuisesta lihastaan. Pihvit on 28 päivän ajan kuivakypsytetty, 
sen ansiosta liha on erittäin mureaa ja maukasta. 
Kuten me kaikki tiedämme, hyvä ruoka syntyy hyvistä raaka-aineista.

Entrecote-pihvit paistuvat pannulla mehukkaiksi. 
Pihvin pinnalle muodostunut rasva saa sulaessaan aikaan maukkaan karamellisoidun paistopinnan.  



Valmistin Irish Hereford  Rib Eye -entrecotepihvit  reseptilläni, jota olen käyttänyt aikaisemminkin. 
Sitä noudattaen pihveistä tulee medium+ kypsyysasteessa juuri sopivan mehukkaat. 
Mausteiksi pannulle öljy/voiseokseen lisään tuoretta timjamia ja murskattuja valkosipulinkynsiä. 
Nämä mausteet luovuttavat makunsa paiston aikana ja niiden rooli päättyy siihen. 
 Pihvit kypsyvät noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Sen jälkeen maustan ne mustapippurirouheella ja merisuolalla.
 Nostan vetäytymään folioon käärittynä 15 minuutiksi.
 Foliossa pihvit kypsyvät vielä sen plus-merkin verran. 

Lisäsin paistopannulle hieman vettä ja siivilöin liemen kastikepohjaksi, 
johon puristin sitruunamehua. Se myös saosti nesteen sopivaksi.

Kun menet tämän linkin klikkauksella Lidlin pihvisivulle, voit lukea reseptin tarkemmin.
Samalla voit kommentoida reseptiäni. 

Vain kommentoimalla osallistut sadan (100) euron lahjakortin arvontaan. 
Mikään ei estä, että muutkin perheenjäsenet ja ystäväsi kommentoivat.
 Lahjakortilla voit ostaa useammalle aterialle pihvejä ja voitte nauttia hienosta ateriasta.

Lisukkeeksi valitsin riisin. Mielestäni peruna on pihville liian hallitseva ja raskas lisuke. 
 Riisistä tein risoton, otin mukaan palsternakan.
 Lidlissä on hyvä italialainen Golden Sun pitkäjyväriisi, joka sopi risottoon erinomaisesti.
Yhden osasen jätin tarkoituksella pois. Käytin ainoastaan täyteläistä  Lidlin Cusina kasvislientä. 
Viinin nautimme ruokajuomana.
Risottoon tuli myös salottisipulia ja mausteita sekä Lidlin Tomme du Pays Basque juustoa raasteena. 
Resepti kokonaisuudessaan löytyy  pihvireseptin alta.

Salaatti on raikas lisä pihviaterialla. 
Sen tulee olla raikas ja yksinkertainen, päärooli on pihvillä.
Punaista ja keltaista paprikaa suikaleina sekä rucolaa mausteineen.Kastikkeena hyvää oliiviöljyä.

Kiitos lukijoilleni, että olitte mukana pihviaterialla täällä blogissani. Kommentoikaa reseptiäni  klikklik.  Menestystä arvontaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.