sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Meetvursti-kasvispizza

 Eilen tein pizzaa pitkästä aikaa. Selailin vanhaa keittokirjaa ja löysin
sen välistä pizzaohjeen, jonka oli saanut joskus tyttäreltäni.
En muistaakseni ole toteuttanut ohjetta aikaisemmin. Se kuulosti niin hyvältä,
että päätinpä leipoa pizzan. Aloitin tietysti pohjasta ja voin kertoa, että pohja on erinomainen.
Jääkaapista löysin täytteet, meetvurstia, kesäkurpitsaa ja parsakaalia. Mutti-tomaattimurskaa
oli pikkupurkillinen n 200 grammaa. Otsikkokuvassa pizza on vielä ilman juustoraastetta.
Sitä ripottelin aika paljon ja  sitten uuniin paistumaan.

Meetvursti-kasvispizza

Pohja
1 1/2 dl vettä + 42-asteista
2 tl kuivahiivaa
1/2 tl ruususuolaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Sekoita hiiva, jauhot ja suola. Lisää seos sekoittaen 42-asteiseen veteen.
Lopuksi vaivaa taikinaan oliiviöljy.
Anna taikinapallon kohota liinan alla n 20 minuuttia.
Levitä leivinpaperi uunipellille ja kauli taikina pellille.
Täyte
200 g Mutti tomaattimurskaa
vajaa tl cayennepippuria, 1/2 tl ruususuolaa, rouhaisut mustapippuria,
2 tl pizzamaustetta, paprikaa ja ripaus timjamia
Sekoita mausteet tomaattimurskaan. Levitä seos pizzapohjalle.
n 150 g meetvurstia suikaleina, pala kesäkurpitsaa puolikasviipaleina,
parsakaalikukintoja, 1 kananmuna, juustoraastetta
päälle oliiviöljyä
Levitä täytteet pizzapohjalle, valuta pohjalle vatkattu kananmuna.
Lopuksi levitä päälle juustoraaste.
Paista uunin 225-asteessa noin 15-20 minuuttia.
Pirskottele pinnalle oliiviöljyä.

2 kommenttia:

  1. Tuota pizzapohjaa käytän aina, ei ole parempaa ja helpompaa ohjetta :) Nam.

    VastaaPoista
  2. Huomasin, että se on helppo ja erittäin makoisaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.