keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tyrnimarjakiisseli jogurttikermavaahdolla

 Pakasteessani on pari tyrnimarjarasiaa. Tänään päätin tehdä jälkiruokaa tyrnistä.
Marjassa on paljon C-vitamiinia. Ajattelin, että täydennän juuri nyt flunssa-aikana
C-vitamiinitarvettani. Tätä kiisseliä ei liedellä keitetä kuin muutama minuutti.
Luulisin, että suuri osa vitamiineista säilyy. Vaikka tyrni on voimakas ja hieman hapan maultaan,
sain tämän kombinaation toimimaan hyvin ja tyrni maistui jogurttikerman kanssa hyvältä.
 3 dl tyrnimarjoja (ei tarvitse sulattaa)
1 dl sokeria
4 dl vettä
1 1/2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
Kaada kattilaan tyrnit ja 2 dl vettä sekä sokeri. Kiehauta 2-3 minuuttia.
Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja paseeraa siivilän läpi, jos et halua siemeniä
kiisseliin. Tosin siemenet ovat terveellistä syötävää. Makuasia jätätkö tai ei.
Kaada kiisselipohja takaisin kattilaan. Sekoita loppu 2 dl vesi ja perunajauhot.
Kaada kattilaan ja anna kiehahtaa 2 minuuttia sekoittaen. 
Anna kiisselin jäähtyä ja nostele annosmaljoihin. Levitä pinnalle vaniljasokeri.

Vatkaa 3/4 dl kermaa ja 1 dl turkkilaista jogurttia vaahdoksi. Lisää mukaan
2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.
Sitten vain nauttimaan.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä! Minulla on pakkasessa 300 gramman pakkaus tyrnimarjoja,ja ostin niitä ensimmäistä kertaa muistaakseni marraskuussa.Olin hieman yllättynyt että siemenet veivät aika paljon tilaa marjassa.Pitääkin ehkä tehdä niistä tätä

    VastaaPoista
  2. Kiisseli oli oikein hyvää ja siemenet heitin pois, kyllä ne ehkä olisi ollut hyvä syödä.
    Sokeria voi laittaa oman makeusasteen mukaisesti. Jogurttivaahto laimentaa kyllä kirpeyttä..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.