Nyt on ollut suomalaista lanttua tarjolla kaupoissa kiitettävästi.
Ostinpa minäkin lanttupussin, vaikka en ajatellut lanttulaatikoita valmistaa.
Nämä lantut olivat oikein hyviä, olen käyttänyt niitä viimeksi eilen uunikasviksissa.
Niinpä tänään keitin juureskeiton, jossa pääroolissa on lanttu.
Tämä on ensimmäinen keittoni lantusta. Löysin Arto Vuohelaisen ohjeen ja
mukaelin keiton siitä. Tosin minulla ei ollut bataattia, korvasin sen porkkanoilla.
Keitosta tuli supisuomalaista ja sopivan mausteista.
Lanttu-porkkanakeitto
400 g lanttua kuutioina
3 porkkanaa paloina
1 iso sipuli lohkoina
9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl currya, pari rouhaisua mustapippuria
1/4 sitruunan mehu ja kuoriraaste
Pinnalle: persiljaa ja ruohosipulia
Kuori ja paloittele kasvikset. Pane palat kattilaan, lisää vesi,
murennetut kasviskuutiot ja mausteet. Keitä kypsäksi.
Soseuta keitto. Mausta raastetulla sitruunakuorella ja -mehulla.
Kuumenna kiehuvaksi. Lisää annoksille persilja-ruohosipulisilppu.
Tarjoa esim kauranäkkärin kera.
Päärynäsmoothie
Mausteisen keiton jälkeen sopi jälkiruuaksi raikas smoothie.
Itseasiassa päärynät olivat jo niin sopivan kypsiä, että oli aika käyttää ne.
6 kpl pieniä päärynöitä kuorittuna ja paloiteltuna
2 dl rasvatonta maitoa (tai kookosmaitoa)
reilu tl kanelia, päälle pähkinärouhetta
Surauta tehosekoittajalla päärynät tasaiseksi.
Lisää maito ja kaneli. Sekoita. Kaada laseihin.
Ripauta päälle pähkinärouhetta.
Näyttää suklaajuomalta värinsä puolesta.
Kaneli värjäsi mukavasti smoothien.
Nam, nam kuulostaa tosi hyvältä ja mikä sen parempaa kuin sosekeitto pakkaspäivänä tuoreen leivän kera :)))
VastaaPoistaJa päälle vielä jälkkäri smoothie. Kiitos ihanista ohjeista <3
Todella ihanan värinen tuo sosekeitto! Päärynöitä on itselläkin mennyt smoothie-juomissa kun ne ovat nyt niin makeita ja edullisia!
VastaaPoistaterveellisetherkut.wordpress.com