perjantai 5. joulukuuta 2014

Paahdettua kurpitsaa uunilohelle


 Paahdoin myskikurpitsaviipaleet uunissa.Työnsin samaan uuniin 
paahtamisen keskivaiheilla kirjolohifileen. Kiehautin kasvisliemessä
vielä riisilisukkeen ja sekoitin tillikurkut. Tästä syntyi myöhäinen päivällinen.

Paahdetut kurpitsaviipaleet
n 1 kg myskikurpitsa
1/2 dl oliiviöljyä
reilusti lehtipersiljasilppua
2 tl ruususuolaa
mustapippurirouhetta

Pese kurpitsa. Halkaise kurpitsa ja leikkaa lohkoiksi.
Poista siemenet. Aseta kurpitsaviipaleet uunivuokaan.
Pirskottele lohkoille oliiviöljy. Pyörittelejoukkoon silputtu lehtipersilja.
Lisää suola ja mustapippurirouhe. 
Paista lohkoja 200-asteessa noin 40 minuuttia.
 
Kirjolohifilee
Pyyhi kirjolohifileen pinta. Nosta matalaan uunivuokaan.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella tillisilpulla.
Purista lopuksi pinnalle sitruunamehua.
Nosta uunivuoka 200-asteiseen uuniin. Anna kypsyä 20 minuuttia.

Tillikurkut
Kuori kurkku, halkaise ja viipaloi.
Sekoita mukaan ripaus sokeria ja suolaa sekä tillisilppua.
Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Kyllä, mutta valitettavasti kameran asetukset oli väärät. Ihmettelin, että miten valo suttaa. Nyt vain oli käytettäävä kuvat, muuta ei ollut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.