Tänään täytin ruokatoivomukset. Valmistin lounaaksi spagettia jauhelikastikkeella ja myös
lihapullia toivottiin. Pyöritimme pikkuapulaisen kanssa minilihapullat.
Käytän täysjyväspagettia. Jauhelihakastikkeen vehnäjauhot paahdan pannulla ilman rasvaa
kypsiksi. Kastike saa mukavan paahteisen maun.
Ruoka maistui. Näin hyvää ei tee kukaan muu, kuuluivat kommentit.
Jälkiruuaksi päätin leipoa jotain. Kysyin toivomuksia ja kaikkein pienimmällä oli vastaus
heti valmiina. Hän halusi mustikkapiirakkaa, mutta ei valkoista päälle.
Niinpä pikkuneidin kanssa leivottiin mustikkapiirakka oman kehittelyni mukaan.
Hän olikin mukavaa seuraa ja piirakan vaiheita seurattiin tarkasti, että kotonakin
osataan tehdä samanlaista. Piirakka sai todella hyvän vastaanoton ja santsipaloja otettiin.
Herkullinen mustikkapiirakka
2 munaa ja 1 dl sokeria
1 dl ruokakermaa ja 50 g sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja ja 1 1/2 tl leivinjauhetta
Sekoita munat ja sokeri. Lisää joukkoon kerma, sulatettu voi ja vehnäjauholeivinjauheseos.
Sekoita sen verran että ainekset sekoittuvat tasaisesti.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Paista 200-asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Täyte
4 dl mustikoita, pakastemustikat saavat olla hieman kohmeisia.
2 rkl perunajauhoja ja 1/2 dl erikoishienoa sokeria
Levitä mustikat tasaisesti piirakkapohjan pinnalle.
Siivilöi päälle perunajauhojen ja sokerin seos.
Nosta vuoka uuniin ja jatka paistamista 10 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ja sirottele pinnalle tomusokeria.
Anna piirakan jäähtyä ja sirottele pinnalle tomusokeria.
Taas on Mummin -talossa niin monta reseptiä kokeilematta, että innostus iskee just nyt! Uudeksi vuodeksi tuota lohipateeta ja kahvipöytään mustikkapiirakka, vaikkei pikkuväkeä nyt olekaan herkuttelemassa! Kiitos näistä monista ihanista ja Oikein Hyvää Uutta Vuotta!
VastaaPoistaKiitos sinne ja herkullisia hetkiä ruuan parissa. Hyvää Uutta Vuotta !
VastaaPoista