lauantai 27. joulukuuta 2014

Lammaspataa


Taginepata pääsi taas käyttöön. Eilen valmistin karitsanlihasta pienen kahden
hengen pataruuan. Taginepadassa onnistuu näinkin pieni annos. Savipata estää
lihan liiallisen kuivumisen ja ruuasta  tulee mehevä.

n 500 g karitsanpaistia luullisena
voita ruskistamiseen
4 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 isohko sipuli lohkottuna
ruususuolaa, timjamia, mustapippuria, 2 laakerinlehteä
n 1 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
päälle persiljaa

Ota liha huoneenlämpöön n puoleksi tunniksi. 
Viipaloi valkosipulit ja lohko sipuli.
Kuumenna voi tiriseväksi.
Ruskista liha kuumalla pannulla molemmin puolin,
lisää mukaan sipulit. Mausta ja kaada pannun seos taginepataan.
Huuhtele pannu ja lisää neste taginepataan.
Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.
Pilko kypsä liha paloiksi. Siivilöi sipulit pois heitettäväksi, ota liemi talteen.
Laita liemi taginepataan, suurusta ja kiehauta muutama minuutti. 
Lisää mukaan lihat. Tarkista maku. Lisää pinnalle persiljaa.  

Lammaspadan seurana tarjosin perunalohkoja, salaattia ja herkkusieniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.