tiistai 2. joulukuuta 2014

Hedelmiä ja ohukaisia

Hedelmiä syömme juuri tähän aikaan sellaisenaan, hyvin pestyinä ne ovat parhaita.
Turkissa korjattiin tarhoista parhaillaan mandariineja. Ne olivat hyvin mehukkaita ja
makeita. Ajattelinkin, että pitkä kuljetus  ja varastointi vähentävät hedelmien 
sekä makua että mehukkuutta. Ne ikäänkuin kuivuvat ja kirpakoituvat.
Siitä huolimatta on syötävä hedelmiä. 
Tänään paistoin ohukaisia jälkiruoaksi ja itsekeitetty luumuhillo sopi hyvin ohukaisille.
Purkki on avattu, joten se on saatava tyhjäksi nopeaan tahtiin.

Ohukaiset tein vanhaan totuttuun tapaan. Käytin hapanta kermaa maidon lisäksi,
joten taitoin happamuuden ruokasoodalla. Lisäsin sokerin asemasta vaniljasokeria,
se sopii etenkin hieman kirpeän luumuhillon takia.
Luumuhillon olen keittänyt siskoni puutarhan luumuista. Hillo ei ole tummaa, vaan käytettyjen 
luumujen mukaisesti punaruskeaa.  Käytin marmeladi-hyytelösokeria, sitä
tarvitaan huomattavasti vähemmän kuin hillo- tai tavallista sokeria.

Ohukaiset ovat kaikki vähän eri kokoisia. En käyttänyt ohukaispannua.
Vaan eipä muoto makua haittaa.
Kuvat on otettu iltavalaistuksessa ja sen huomaa.

2 kommenttia:

  1. Luumumarmeladia tein tavallisen sokerin ja punaisen Melatinin kanssa.

    VastaaPoista
  2. Melatinia en ole koskaan käyttänyt. Pitääpä googlettaa siitä enemmän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.