keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kylmäsavulohisalaatti

 Kevyt illallinen oli tänään kylmäsavulohisalaatti.
Valmistin sen uudella tavalla. Paahdoin saaristolaisleipää kuutioina salaattiin.
Kypsensin riisiä ja lisäsin C-vitamiinia tyrnimarjojen muodossa mukaan. 
Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi sushien tilalle.

Salaattipohja
Kulhoon
pehmeää suomalaista keräsalaattia revittynä
desi silputtua salaattisipulinvartta
pala kuorittua kurkkua puolikasviipaleina
ripottele ruususuolaa, sokeria ja mustapippuria joukkoon
liruta sekaan kylmäpuristettua oliiviöljyä 3 rkl
purista sitruunasta mehua noin 2 rkl
sekoita kevyesti
nosta salaatti tarjoiluastiaan

keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä
lisää riisi salaattipohjalle sekoittaen
viipaloi kylmäsavulohi salaatin pinnalle

leikkaa saaristolaisleivästä kuoret pois ja kuutioi
paahda kuumalla pannulla
lisää mukaan salaattisiemeniä ja paahda hetki
ripottele leipäkuutiot ja siemenet salaatille
lisää pinnalle mutama pakastettu tyrnimarja


2 kommenttia:

  1. Namm, herkullista ja heti huomenna syödään meilläkin! Kiitos taas vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Villis, salaatit ovat meillä suosiossa ja tämä oli erityisen hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.