Tämä makaronilaatikko on lasagnemainen. Laatikon päälle, viimeisenä, kaadetaan valkokastike
ja väliin levitetään tomaattijauhelihakastike. Juustoraasteena käytin mozzarellaa.
Annoslautasella laatikkoruoka ei näytä ihan niin hyvältä kuin miltä se maistuu.
Kokeilkaa, tämä on erilainen makaronilaatikko kuin se perinteinen. Ohjeesta tulee 6 annosta.
Valkokastike
30 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl ruususuolaa
1 dl mozzarellaraastetta
2 kananmunaa
Aloita valkokastikkeella. Kuumenna voi kattilassa, sekoita joukkoon jauhot
ja lämmitetty maito vähitellen. Anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja mausta suolalla. Anna kastikkeen jäähtyä.
Jauhelihakastike
400 g jauhelihaa nauta 10%
1 iso sipuli silputtuna
1 tlk tomaattimurskaa 400g
3 rkl tomaattisosetta
1 tl paprikajauhetta, 1 tl oreganoa
1 tl ruususuolaa ja ripaus mustapippurirouhetta
Valmista jauhelihakastike pastan kiehuessa.
Ruskista jauheliha. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota hetki.
Lisää tomaattimurska ja -sose. Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa,
neste saa haihtua. Mausta kastike kiehumisen loppuvaiheessa.
Keitä pennepasta
7 dl täysjyväpennepastaa
vettä ja suolaa
2 dl mozzarellaraastetta
Voitele uunivuoka. Valuta pasta ja kaada puolet vuokaan.
Ripottele pinnalle 1 dl mozzarellaraastetta. Levitä päälle jauhelihakastike
ja kaada päälle loppupasta.
Vatkaa munat jäähtyneen valkokastikkeen joukkoon.
Kaada kastike pastan päälle ja ripottele pinnalle loput 1 dl mozzarellaraasteesta.
Paista 175-asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.
Makaronilaatikko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.