Nyt ei vielä syöty jouluruokaa, sen aika on huomenna. Aamulla mies keittää perinteeksi
muodostuneen riisipuuron. Sen jälkeen ajelemme haudoille sytyttämään kynttilät.
Iltapäivällä menemme tyttären kotiin ja aloitamme jouluillallisen valmistamisen.
Alkupaloiksi teen kirjolohi- ja siianmätimoussea, jota tarjotaan saaristolaisleivällä, ja
savunieriää keräsalaatissa. Perinteiset rosolli ja laatikot syödään vastapaistetun kinkun kanssa.
Jälkiruokana on luumukiisseliä kermavaahdolla ja suklaata.
Tänään paistoin maukkaat broilerifileepihvit ja lisukkeeksi kypsensin arboriosta sitruunarisoton.
Lisänä salaattia ja tuoreita luumuja.
Sitruunarisotto
2 dl arborioriisiä
2 pientä salottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonettuna
oliiviöljyä
4 dl kanalientä kiehuvana
ripaus mustapippuria
3/4 dl ranskankermaa
1/2 sitruunan mehu
päälle parmesaaniraastetta
Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti.
Lisää kiehuvaa kanalientä vähän kerrassaan. Sekoita hyvin.
Kun neste on vetäytynyt riisiin ja riisi on melkein kypsää,
lisää hieman mustapippurirouhetta ja ranskankerma.
Anna porista pari minuuttia miedolla lämmöllä.
Purista mukaan sitruunamehu. Tarkista maku.
Lisää risotolle annoslautasilla parmesaaniraaste.
Broilerifileiden paistaminen
3 broilerin ohutfilettä halkaistuna
rypsiöljyä ja nokare voita
broilerin mausteseosta, ruususuolaa
Kuumenna pannulla öljy ja voi tiriseväksi.
Lisää pannulle halkaistut broilerifileet ja paista vajaa 2 minuuttia
per puoli. Kun käännät niin mausta fileet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.