sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kirjolohimureke

 Tänään valmistin illallisen isolle porukalle.
Pääruokana oli kirjolohi.  Valmistin toisesta fileestä kirjolohimurekkeen ja toisen fileen
paistoin klassiseen tapaan nahallisena pannulla.
 Syöjät saivat valita joko paistetun fileen tai murekkeen.
 Osa otti molempia ja osa, yksi syöjä, otti fileen, osa vain mureketta. 
Kermaviilikastike sopi hyvin murekkeelle.
Eilinen juuressalaatti eli rosolli oli raikas lisuke kalalle.
 Sekoitin vielä viinilehti-rucolasalaatin.
Kinkkua ei kaivannut kukaan. Mureke oli hyvää.

Kirjolohimureke

600 g kirjolohifilettä
1dl täysjyväkorppujauhoja
1 1/2 dl kermaa ja 1/2 dl vettä
2 kananmunaa
hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
ruususuolaa, mustapippuria
2 rkl sitruunamehua

Leikkaa vinosti nahkaa myöden filee suikaleiksi. Nahka heitetään pois.
Hienonna filepalat esim minileikkurilla. Nosta seos kulhoon.
Lisää korppujauhot ja kermaseos. Sekoita.
Hienonna tilli ja ruohosipuli. Lisää ne, sitruunamehu ja mausteet sekoittaen.
Riko kananmunat ja vatkaa kevyesti sekaisin.
Sekoita munaseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Voitele vuoka ja jauhota korppujauhoilla.
Kaada taikina vuokaan. Laita vuoka astiaan, johon on lisätty kuumaa vettä.
Peitä vuoka foliolla. Kypsennä vesihauteesssa uunin 175-asteessa 1 tunti.

Kastike murekkeelle
 2 dl kermaviiliä
3 rkl tillisilppua
1 tl sokeria, 1/2 tl suolaa
Sekoita.

 
 Keitin lisukkeeksi kasvisliemessä riisiä.
 
Tällä hetkellä, kun ilta on jo pimeä eikä luonnonvaloa ole, valokuvaaminen on 
hankalaa ja se näkyy kuvien laadussa. Valoisaa aikaa kohti ollaan kuitenkin menossa.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.