tiistai 11. marraskuuta 2014

Vuohenjuusto-punajuurikeitto


Punajuuret ja vuohenjuusto, molemmat, löytyivät jääkaapista. Punajuuret on parasta 
käyttää ennen nahistumista, sillä jääkaappisäilytys ei estä nahistumista. Vuohenjuusto
oli yrttimaustettua ja sen ostin -30%:n kyltillä, joten eipä kannata jäädä odottamaan
päiviä vaan paras on valmistaa heti ruuaksi. Eilen käytin naturellin vuohenjuuston salaattiin,
mutta eipä haittaa jos tänään syödään keittoa. Vuohenjuusto on niin hyvää.
Katsoin, miten Helsingin Sanomien ruokasivuilla oli valmistettu kyseinen keitto
ja mukaelin sen mukaan oman keittoni.

1/2 kg punajuuria kuorittuina ja paloiteluina
1 palsternakka kuorittuna ja kuutioituna
n 10 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio
1 isohko sipuli
tilkka rypsiöljyä
175 g pehmeää yrttimaustettua vuohenjuustoa
1 dl kermaa
ripaus ruususuolaa
pinnalle persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se kattilassa öljyssä. 
Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio.
Lisää kuoritut ja paloitellut punajuuret ja palsternakka kattilaan.
Keitä punajuuret pehmeiksi. Soseuta  keitto sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sen sulaa. 
Lisää kerma, jos keitto on liian sakeaa voit lisätä myös vettä.
Kuumenna keitto. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa.
  
Lisää pinnalle silputtua persiljaa. Nauti vaikkapa ruisnäkkärin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.