Tänään herkuteltiin ihanalla jälkiruoalla.
Puolukka ja kinuski sopivat hyvin yhteen. Itse keitettyä kinuskikastiketta
ei voita mikään valmis kauppojen kastike. Helppoa on keittää se itse.
Jäiset puolukat jäähdyttivät sopivasti kuuman kinuskikastikkeen
ja kastike oli heti valmis kaadettavaksi hyytyneen pohjan päälle.
Pohja
3 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kermaa vaahdotettuna
1/2 dl sokeria
4 liivatetta
3 rkl sitruunan puristettua mehua
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma
Sekoita kerma, jogurtti ja sokeri tasaiseksi.
Purista sitruunanmehu kattilaan, anna kiehahtaa. Ota kattila liedeltä.
Purista liivateet ja liota ne sitruunamehuun.
Kaada mehu jogurttiseokseen sekoittaen.
Annostele jogurttiseos annosmaljoihin.
Nosta hyytymään reiluksi tunniksi jääkaappiin.
Päälle
1 dl kermaa ja 1 dl fariinisokeria
3 dl jäisiä puolukoita pakasteesta
Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa.
Kiehauta 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kastike sakenee sopivaksi.
Lisää kastikkeeseen jäiset puolukat. Sekoita.
Nostele kinuskipuolukkaseos annosmaljoihin pohjan päälle.
Ripottele pinnalle muutama jäinen mustikka tai puolukka.
Hyvää on.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.