maanantai 3. marraskuuta 2014

Aroniamarjapuuro


Syyskesällä sain aroniamarjoja, joista keitin hyytelöä. Hyytelöstä tuli hyvää
ja sopivan hytisevää. Siivilöin marjaseoksesta mehun erikseen, jonka sokerin kera
keitin hyytymään  hyytelöksi. Sanotaan, että marjojen kuorissa on paljon vitamiineja ym.
Siksi säilöin pakastimeen kaikki jääneet kuoret ja niistä syntyi hyvää vaahdotettua puuroa.

Lainasin  Vinkkilän Luomutuote-sivuilta tutkimuksiin perustuvaa tietoa marja-aronian sisällöstä.
Beetakaroteenia  2,4 mg, vitamiineja E- 5,1mg,  K- 1,5 mg, B2 10 mg, C- 50 mg, B1 1mg
B6 2mg, antosyaniideja 85 mg, polyfenoleja 20 mg, quinichappoa 6 mg  / kaikki/100g.

Kivennäis- ja hivenaineita on aroniassa erittäin runsaasti esimerkiksi: magnesiumia, 
rautaa, molybdeniä, mangaania, kuparia, booria ja jodia. 
Henkilöiden, joilla on alhainen verenpaine ei tulisi käyttää aroniaa säännöllisesti.
Marja-aronia sisältää hivenaineita, booria, jodia, kuparia, mangaania, 
magnesiumia, molybdeeniä ja rautaa.

Aroniamarjapuuro 

3 dl aroniamarjojen kuorisosetta
6 dl vettä, 1 dl ruokosokeria, ripaus ruususuolaa
3/4 dl kokojyvämannasuurimoita
Keitä kuorisosetta vedessä noin 7 minuuttia. Lisää sokeri ja suola.
Vatkaa mukaan mannasuurimot. Keitä noin 8 minuuttia.
Anna jäähtyä. Vatkaa tasaiseksi. Puuron väri ei muutu, mutta se vaahtoutuu kuohkeaksi.
Vaahdota kermaa, johon on ripautettu hieman vaniljasokeria.
Tarjoa puuro kermavaahdolla. Lisäsin mukaan vielä muutaman mansikan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.