Jääkaappiin oli kertynyt purkkeja, jotka olivat puolityhjiä, avattuja, osittain käytettyjä.
Koska olen tarkka kokkaaja, en halua heittää käyttökelpoisia raaka-aineita hukkaan.
Yhdistin kermaa, maustamatonta jogurttia ja rasvatonta piimää. Tästä nestekoostumuksesta
ei tule ohukaisia vaan pannukakkuja. Taikinaan on käytettävä lähinnä piimän takia ruokasoodaa,
joka nostattaa lopputuloksen pannukakuiksi. Jotenkin toivon purkkeihin jäävän rippeitä,
että saan herkutella pannukakuilla tai ohukaisilla.
Otetaanko teillä rippeet käyttöön ja paistetaan pannukakkuja ?
Pannukakut
1 dl kermaa, saa olla yli viimeisen käyttöpäivän
1/2 prk eli n 1 dl maustamatonta jogurttia tai mitä kaapissa sattuu olemaan
3-4 dl rasvatonta piimää
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria, 2 tl vaniljasokeria ja ripaus suolaa
1 tl ruokasoodaa
Sekoita maitotuotteet yhteen tasaiseksi. Vispaa joukkoon kananmunat. Lisää sokerit ja suola.
Sekoita jauhoihin ruokasooda ja lisää se nesteseokseen. Vatkaa tasaiseksi.
Anna taikinan vetäytyä puolisen tuntia.
Paista pannukakkuja juoksevassa Flora-kasvisrasvassa.
Nautimme pannukakut mustikoiden, mansikoiden ja vadelmahillon kera.
Varmasti herkullisia ♥
VastaaPoistaKyllä olivat, joskus on mukava herkutella.
VastaaPoista