torstai 13. marraskuuta 2014

Broilerifileet sienien ja riisin kera

 Tämän päivän lounas syntyi nopeasti hetken inspiraatiosta.
Päätin yhdistää sienet broileriin. Tummia herkkusieniä ostin jo viikonlopuksi, mutta ne 
olivat unohtuneet jääkaappiin. Sienisalaatti sopi mukavasti tähän ateriaan
kastikkeenomaisesti fileille. Ensimmäistä kertaa valitsin Huhtahyvän sienisalaatin.
Se yllätti positiivisesti, oli kuin kotona tehtyä. Tulen ostamaan sitä jatkossakin.
 Siitä saa helpon kastikkeen liharuoille ja tietysti myös levitteen alkupaloille.


Broilerinohutfileet 400 g
Mausta fileet limemehulla. Ripottele pinnalle currya.
Paista kevyesti voi/öljyseoksessa. Mausta mustapippurilla ja ruususuolalla.
Pienennä lämpö miedolle ja peitä pannu esim silikonikannella.
Fileet kypsyvät ja pysyvät lämpiminä.

Ruskeat herkkusienet, rasiallinen, puhdista ja pilko sienet.
Paista ne kuumassa voissa, kunnes neste on haihtunut. 
Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Keitä lisäkeriisi, riisin kypsentämisen voit aloittaa samalla,,
kun  aloitat fileiden kypsentämisen.

Sienisalaatti olikin valmiina, joten sitä nostellaan annoslautasille.
Huuhdo salaattimix, pilko mukaan salaattisipulia,
pirskottele päälle limemehua ja oliiviöljyä.

2 kommenttia:

  1. Kaunis annos!
    Broilerinohutfileistä saa nopeasti hyvän aterian. Moni vaan hauduttaa kanan aivan liian kuivaksi, kun epäilevät sen :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Se on totta, paistamalla liikaa kana helposti kuivahtaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.