tiistai 4. marraskuuta 2014

Kurpitsa-riisikeitto

 
 Erilaisia kurpitsoja on nyt tarjolla kiitettävästi. Ostin tänään myskikurpitsan.
Se sopii hyvin myös keittoihin. Tein tänään kurpitsa-riisikeiton, johon käytin hyvää arborio-risottoriisiä.
 Kurpitsan mietoon makuun sopii riisi hyvin. Tämä keitto sopii pääruokana,
on tarpeeksi ruokaisa, mutta ei liian raskas.

1 kuorittu myskikurpitsa kuutioituna ja siemenet poistettuna
2 rkl hyvää oliiviöljyä
ripaukset suolaa ja mustapippuria
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
170 g noin 2 dl risottoriisiä
1 3/4 omenamehua / tai valkoviiniä
1 l kasvislientä
annoslautasille
n 100 g vuohenjuustoa pieninä paloina /kaupasta löysin vain yrteillä maustettua
persiljaa
 Kuumenna uuni 200-asteeseen. Levitä kurpitsapalat uunivuokaan, ripottele päälle
oliiviöljyä ja suolaa ja pippuria. Sekoita, että öljy leviää tasaisesti
kurpitsapaloille. Paahda 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.

Kuumenna kurpitsojen kypsyessä 2 rkl öljyä kattilassa. Lisää sipulit ja 
kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota
2 minuuttia sekoittaen. Lisää omenamehu (tai valkoviini) ja anna kuplia sekoittaen,
kunnes mehu/viini on imeytynyt. Lisää sekaan kasvisliemi ja kiehauta.
Madalla lämpöä ja anna kiehua hiljaa n 20 minuuttia, usein sekoittaen, kunnes
riisi on kypsää. Lisää joukkoon kurpitsapalat. Tarkista maku ja lisää
tarvittaessa suolaa ja pippuria. Annostele keitto lautasille,
lisää pinnalle vuohenjuustokuutioita ja hienonnettua persiljaa.

Kannattaa kokeilla tätä keittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.