Kakun ohje on Omena päivässä-kirjasta, jonka alkuperäinen toteutus Karen Bermani ja Melissa
Petitto, suomentanut Anna Rantanen, kustantaja Moreeni.
Omenakakku
125 g voita huoneenlämpöisenä
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa vatkattuna
3/4 dl rasvatonta piimää
1 tl vaniljauutetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 iso vihreä omena kuorittuna ja kuutioina
Muruseos
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl ruokosokeria
1 tl kanelia
3 rkl kylmää voita kuutioina
Vaahdota sokeri ja voi. Lisää munat, piimä, vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja sooda. Lisää jauhoseos vähitellen taikinaan koko
ajan vatkaten. Kääntele sekaan omenakuutiot ja kaada taikina vuokaan.
Käytin 22 cm:n silikonivuokaa. Voitele vuoka ellei se ole silikonia.
Sekoita muruseoksen jauhot, sokeri ja kaneli. Nypi sekaan voi.
Ripottele muruseos kakun päälle.
Paista uunin 175-asteessa noin 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa
10 minuuttia, ennenkuin kumoat sen.
Tämä kakku sopii myös joulukakuksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.