Tänään söimme tuhdin lounaan ulkona ravintolassa, alkuruokana sekä salaatteja
että minestronekeitto, pääruoaksi valitsin kalkkunahöystön ja aprikoosivaahto
jälkiruokana. Kalkkunahöystö oli erinomaista.
Illallinen syntyi extempore ja hyvin sutjakasti. Uunissa paistuivat lämpimät
voileivät ja samanaikaisesti jälkiruoan hedelmät.
Jääkaapissa oli mozzarella ja edamia, ne sopivat hyvin tomaattien ja omenoiden kanssa.
Jälkiruokaan löytyi pala vaniljajäätelöä pakastimesta, vadelmahilloa ja mustikoita
jääkaapista, omenoita ja päärynöitä oli myös, kuten aina hedelmäkulhossa.
Lämpimät voileivät uunissa
Tomaatti-mozzarellaleivät
2 viipaletta Fazerin ruispaahtoleipää
levitettä
1 iso pallo mozzarellaa (puolikas yhdelle leivälle)
1/2 isosta tomaatista viipaleina
ripaukset mustapippuria, ruususuolaa ja tomaatille hieman sokeria
päälle lehtipersiljaa
Kokoa leivät. Kypsennä uunin 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Omena-edamleivät
Edetään kuin tomaattileivissä, mutta
leivät peitetään taitetulla edamviipaleilla
omenasta poistetaan siemenkota ja kuoritaan,
leikataan rengasviipaleiksi, jotka levitetään puolitettuina juuston päälle
Päälle ripaus kanelia ja uuniin
Päälle lehtipersiljaa
Omenapäärynä-marjajälkiruoka
Kypsytin omenalohkot ja päärynäpuolikkaat samassa uunissa leipien kanssa.
Omenoille lisäsin kanelia, ripaus sokeria ja nokareen voita.
Päärynäpuolikkaille lirautin vähän hunajaa.
Kasasin annosmaljoihin vaniljajäätelöä, omena- ja päärynälohkoja.
Päälle vadelmahilloa ja mustikoita
Nälkähän tässä tulee näitä katsellessa :)
VastaaPoistaOlipa mukavaa, kun kerroit sinänsä yksinkertaisista ruuista lisäten pikkuvihjeitä ja ohjeita laajentaa makuvalikoimaa :)
VastaaPoistaHanne,
VastaaPoistaLämpimät voileivät ovat meillä herkkua.
Maija Mäkelä,
Kun nyt tyhjentelen kaappeja ennen lomamatkaa, keksin sieltä löytyneiden mukaisesti uusia raaka-aineita leiville.